HTML

Ösztönállat

Életem nagy kalandja: mely ösztöneimet, érzéseimet, szerelmeimet, boldogságomat, fájdalmaimat, gyűlöletemet és véget nem érő felfedezéseimet illeti.

Friss topikok

Címkék

az (1) első (1) nap (1) Címkefelhő

Archívum

Szerelem Tengere - 1993 A Házasság

2011.08.15. 22:54 GeorgeJuhasz

1992. év Karácsonyára Judittól a legfantasztikusabb ajándékot kaptam: terhes lett. 

Minden igyekezetemmel körberajongtam és próbáltam mindenben a maximumot megadni neki. Juditnak alig voltak ruhái, így nem tudott elég változatosan öltözködni. A húgom Kaposváron egy jól menő ruhabutikban dolgozott és az akkor legdivatosabb ruhákból szinte mindent megvettem leendő gyermekem anyukájának. Vettünk egy kutyát is, egy 8 hetes dobermant. Első mozink a Brian élete c . film volt, így első kutyánkat is Brian-nak neveztük el. 

Briannal sokat kirándultunk, gyakoroltuk a gondoskodást, ami nemsokára megszületendő gyermekünkhöz komoly feladat lesz.
Elterveztem egy nagy meglepetést is: autót veszek Juditnak. Sajnos az autószalon nem tudta Karácsonyra megoldani az új autót, így csak január elejére sikerült, de végülis megérkezett egy vadi új Opel Corsa a szalonba. Voltak terveim, hogy majd egy nagy daru hozza-  hatalmas masnis ajándékcsomagban  - és leteszik a ház elé, de sajnos ezt sem tudták megoldani. Azonban a szalonban a hatalmas masni rajta volt az autón és bontottak egy üveg pezsgőt is hozzá. A lényeg megvalósult: Juditnak saját autója lett. 
 
Judit ugyan rendelkezett jogosítvánnyal, de nem volt gyakorlata, az első 2 hónap alatt ötször volt kisebb-nagyobb balesete a kis Corsának. 

1992/1993 szilveszterére és újévre egy hétre Ausztriába utaztunk egyik céges kollégámmal és feleségével. Hatalmas kirándulásokat tettünk a gyönyörű tiroli Alpokban. Jucó hasa ugyan még nem nőtt, de a picike babának és anyukájának kellett az egészséges levegő, sok séta, finom vacsorák és stresszmentes jó hangulat. Egyre növekvő boldogság töltött el, hogy gyerekem fog születni. 
 
 

Márciusban autóval egy hétre Svédországba látogattunk egy baráti párral. Üzleti céllal mentünk, de inkább laza kirándulás volt. Nagyokat ettünk, vásároltunk, kirándultunk és Göteborgban meglátogattuk hazánktól távolszakadt 56-os nagybátyámat. János boxbajnok volt Svédországban, majd taxis lett, végül már csak vitorlázhatott a hideg északi tengeren. 


Az egyetemen teljesen elhanyagoltam a tanulmányaimat. Már 1991-ben kellett volna államvizsgáznom, ehelyett Angliában dolgoztam, rendszeresen Kínába jártam. Már többször halasztottam félévet, de 2 évnél többet halasztani nem lehet. Így a végső felvonáshoz értem, de nem érdekelt, hogy befejezzem a tanulmányaimat. Az üzlet jól ment, pénzem volt. Azonban Juzdit kikötötte, hogy feleségem csak akkor lesz, ha meglesz a diplomám. Hát megírtam a diplomámat és befejeztem az elmaradt vizsgáimat. Már csak az államvizsga és diplomavédés maradt hátra júniusban. Nem tudom mi lett volna, ha Judit ezt nem követeli meg tőlem, talán befejeztem volna az egyetemet - talán nem. Ezt ennyi év után már nem tudom meg.

1993 márciusa volt életem nagy eseménye: összeházasodtam Judittal. 
A házassági ceremóniát szűk körben tartottuk, csak anyukám, apám, Judit anyukája és nevelőapja, valamint a 2 tanu volt jelen a házasságkötő teremben az anyakönyvvezető előtt való aláíráson. Az esemény után szűk családi körben ebédeltünk a Napsugár étteremben és készültünk a másnapi nagy bulira.
 
Másnapra 15o vendéget hívtunk meg. A torta amit rendeltem 43 kg-ot nyomott, az udvaron 2 közepes malacot sütöttek parázson. Igyekeztem jó bulit összehozni. Talán sikerült. Mindenesetre sokan megszédültünk a hatalmas mennyiségű és változatos italoktól, amiket egy kamionos intézett erre az eseményre. A bulin már 1 napos házas voltam. 

2 nappal az esküvői buli után Judittal Délkelet-Ázsiába utaztam 2.5 hónapos körútra. Feltett szándékom volt, hogy minden kedvenc helyemre elviszem az én kis imádott feleségemet és mindent megmutatok neki az én világomból. De erről majd a következő részben...

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://osztonallat.blog.hu/api/trackback/id/tr843156654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kangen 2011.08.16. 15:48:47

Ezeket a képeket nézve nagyon boldognak tűntök mindketten. Ahhoz nagy szinészi képesség kellene, hogy ezt megjátssza valaki. Tehát ekkor biztosan nem számítás volt a háttérben. Az, hogy a diplomád megszerzéséhez kötötte a házasságot, már egy kicsit jobban arra vall, hogy "valakihez" akarta kötni az életét. A diplomának akkoriban még volt értéke és minősítette az embert. Mondjuk abből neked is csak előnyöd származott, hogy letetted, bár szerintem a papír csak egy dolog, ha mögötte nincs megfelelő ember. Sokat adtál neki, olyan dolgokat, amelyekben korábban nem volt része. Ez egy többféleképpen feldolgozható dolog. Hirtelen menő ruhák, otthon, jólét, kocsi. És nem kellett érte megdolgoznia. Az utána következő időszakban sem és mindent megkapott. Vagy mégsem? Ezt csak ő tudja, vagy még ő sem. Lehet, hogy arra vágyott, hogy csak az övé maradj, ettől változott meg minden. De ismert, tudta, hogy mire számíthat,a Veránál medig nyilvánvalóan látta. Ha akkor lépett volna, azt még megérteném. De a biztonságot és a jólétet választotta és szült neked még egy gyermeket. Ez így tényleg nem logikus, vagy tényleg van benne jó adag számítás. Nem tudom. Szerintem az ő sérülékeny lelkivilága nem tudott megbirkózni az egész dologgal és ma sem tud. Egyszerűbb a gyűlölködés, mert ha esetleg kibékülnétek, talán újra sérülne, amit nem akar. Jobb neki így.

GeorgeJuhasz 2011.08.16. 16:51:34

@kangen: Igen, mindent megadtam. Olyanokat amiket álmodni sem tudott előtte. Akkor vitte el a céget amikor vezérigazgatóként megtehette és mögéálltak azok akik később teljesen kisemmizték mert a cél az volt, hogy Juditot eszközként felhasználni ellenem. Csak azt nem értem ezt miért nem látja?
Judit akkor lépett amikor a cég árbevétele havi 1oo millió felett volt. De 2 év alatt fejreállt vele mert a támogatói nem őérte tették. Szóval Judit tönkrevágta az egész családunk egzisztenciáját 2 év alatt.
Ez van. Majd alakul valahogyan. Üdv.

MAYA2011 · http://jazminka.acnshop.eu/default.asp?CO_LA=HU_HU 2011.08.18. 03:32:23

@GeorgeJuhasz: 1. Vedd számításba, hogy a nagy szerelem és nagy teljesítmények magukban foglalják a nagy kockázatot.

2. Ha vesztesz, vond le a tanulságot.

3. Kövesd az alábbi 3 szabályt:
- Tiszteld önmagadat,
- Tisztelj másokat és,
- Vállalj felelősséget valamennyi tettedért.

4. Emlékezz arra, hogy ha valamit nem kapsz meg, amit szeretnél, néha óriási szerencse.

5. Tanuld meg jól a szabályokat, hogy megszeghesd őket.

6. Ne hagyd, hogy egy kis vita nagy barátságokat szakítson meg.

7. Amint észrevetted, hogy hibát vétettél, azonnal tegyél lépéseket annak kijavítására.

8. Minden nap legyél egy kicsit egyedül.

9. Tárd ki karodat a változások felé, de ne hagyd értékeidet veszni.

10. Emlékezz arra, hogy a csend sokszor a legjobb válasz.

11. Élj jó, harmonikus életet. Aztán, ha majd idősebb leszel és visszatekintesz, képes leszel még egyszer átélni azt.

12. Egy szeretetteljes légkör otthonodban képezi alapját életednek.

13. Ha valamelyik szeretteddel vitád támad, csak azzal foglalkozzál és ne hántorgasd fel a múltat.

14. Oszd meg a tudásodat. Ez a hallhatatlanság módja.

15. Légy kegyes a Földdel.

16. Egy évben egyszer látogass meg olyan helyet, ahol korábban nem voltál.

17. Emlékezz arra, hogy a legjobb barátság az, amikor a szereteted meghaladja azt, mint amire szükséged van másoktól.

18. Mérd azzal a sikert, hogy miről kellett lemondanod azért, hogy megkaphasd.

19. A szerelemben és a főzésben kerüld a szélsőségeket.

GeorgeJuhasz 2011.08.18. 08:39:27

@MAYA2011: Igen, sokat voltam egymagamban. Végigjártam a régi helyeket. Most pedig kiírom magamból és újra átélem a múltat. Ha mindez megvan, talán tudok újra egész ember lenni.

MAYA2011 · http://jazminka.acnshop.eu/default.asp?CO_LA=HU_HU 2011.08.18. 09:32:06

@GeorgeJuhasz: Ehhez kívánok Neked jó egészséget, sok-sok erőt, és mindig szebb életet!!!

Üdvözlettel: egy igaz BARÁT
süti beállítások módosítása